Search icon

Каталог

Search icon

Кошик

Ваші кошики

Інформація про знижки

Знижка:

0 грн

Всього:

0 грн

В кошику поки немає товарів

Перейдіть до каталогу, подивіться гарячі знижки або скористайтеся пошуком, щоб найти потрібний товар

2024-01-11 16:11:35

Чорний шоколад: користь чи шкода?

Більше, ніж смак: У чому особливості чорного шоколаду та як він вливає на наше здоров’я?  

Задоволення, піднесення, енергія – це ті емоції, які ми можемо відчувати, коли їмо шоколад. Він буває різних видів та смаків, розміру і форми. Серед тих, хто любить поласувати солодощами завжди точиться вибір: білий чи чорний? А є ще молочний – можна зійтися посередині.

Отож, шоколад корисний чи ні? Читайте нижче.

Вічне запитання: який шоколад корисний для людей? І ми маємо на нього відповідь!

Чорний шоколад — не лише задоволення для смаку, але й позитивний вплив на здоров'я. Проте, необхідно дотримуватися розумних меж споживання, оскільки велика кількість може мати негативні наслідки.

Користь чорного шоколаду полягає у тому, що він відрізняється від молочного або білого не лише кольором та смаком, але й вмістом какао-бобів. Цей вміст може коливатися від 70% до 100%, що визначає якість та корисні властивості продукту.

Чорний шоколад: користь і шкода

У чорному шоколаді мають значення два компоненти: какао-масло та какао-боби, які містять важливі вітаміни та корисні речовини.

Чим корисний чорний шоколад?

користь шоколаду

На фото: шоколад Schogetten

  • Невичерпне джерело енергії

Користь шоколаду полягає у тому, що він містить теобромін – природний стимулятор, який надає енергії та бадьорості протягом дня.

  • Емоції щастя

Серотонін та фенілетиламін у шоколаді підвищують рівень щастя, покращують настрій та знижують стрес.

  • Захист для серця

Флавоноїди, антиоксиданти в шоколаді сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину, покращують еластичність судин та знижують ризик серцевих захворювань.

  • Підтримка здоров’я кишківника

Шоколад містить волокна, які сприяють нормальному функціонуванню кишківника. Також пробіотичні властивості чорного шоколаду сприяють здоровому середовищу кишківника.

  • Молодість клітин

Антиоксиданти в шоколаді допомагають у боротьбі зі старінням клітин, забезпечуючи їм захист від шкідливих впливів.

  • Для схуднення

Чорний, чи гіркий шоколад корисний високим вмістом вітамінів та мінералів, зокрема тих, що позитивно впливають на обмін речовин. Він також підтримує витривалість, що сприяє більш інтенсивним фізичним навантаженням. Крім того, шоколад задовольняє бажання солодкого, що є важливим у процесі збереження ваги, допомагаючи уникнути переїдання під впливом поганих емоцій або стресу. Звісно, слід дотримуватися раціону та враховувати калорійність, включаючи 20-40 грамів шоколаду у денне споживання.


Шкода чорного шоколаду

Чорний шоколад лише з вмістом какао, може містити велику кількість калорій навіть до 540-570 ккал на 100 грамів (залежно від складу). Важливо враховувати це при споживанні, особливо якщо ви дотримуєтесь дієти.

У гіркому шоколаді від 15 до 30 грамів цукру на 100 грамів продукту. Найменше цукру в шоколаді з вмістом какао-бобів 90% і більше.

Шоколад може підвищити рівень цукру в крові, тому необхідно враховувати це, якщо у вас є протипокази. Шоколад з вмістом какао-бобів 95-99% містить мінімальну кількість цукру, а обмеження вживання до 15 грамів на день може зробити його безпечним для споживання.

Щоб не балансувати на межі, пам’ятайте, що оптимальна кількість чорного шоколаду для отримання його корисних властивостей - близько 20-30 грам на день. Важливо обирати шоколад з високим вмістом какао (більше 70%), оскільки саме в ньому знаходиться більшість корисних речовин.


На фото: Чорний Бельгійський шоколад Cachet та молочний шоколад Cachet

Як правильно вибрати корисний і смачний шоколад?

Як шоколад випливає на організм і як визначити, чи приносить чорний шоколад користь, ви вже знаєте. А тепер розповімо, що варто врахувати при його виборі:

  1. Обирайте шоколад з високим вмістом какао, більше 70%. Чим більший вміст какао, тим більше корисних антиоксидантів і менше цукру.
  2. Перегляньте склад на упаковці. Важливо, щоб основні інгредієнти були якісними. Уникайте шоколаду з надмірними добавками та штучними ароматизаторами.
  3. Вибирайте відомі бренди, які мають репутацію виробників якісного шоколаду.
  4. Шоколад виготовлений в країнах, які спеціалізуються на какао бобах, може бути якіснішим. Наприклад, Швейцарія, Бельгія, Еквадор, Венесуела тощо.
  5. Якщо шоколад має глянцеву поверхню, без слідів кристалізації або «білої плівки», це ознака правильного зберігання і якісної продукції.

У нашому магазині «Mozzarella» ми дбаємо про те, щоб ви отримували задоволення від улюблених продуктів та смакували їх з радістю. Саме тому, ми відповідально ставимося до вибору, доставки та зберігання товарів, які маємо в наявності.


У нас ви знайдете натуральний та якісний шоколад, який не лише потішить ваші смакові рецептори, а й принесе вам очікувану насолоду. Переходьте на сайт нашого інтернет-магазину та переконайтеся в якості та смакових перевагах наших продуктів!

Підписатись на розсилку

Мобільний додаток Mozzarella

Каталог

Мобільний додаток Mozzarella

Ми в соціальних мережах